Hindbærkage á la Rokkedysse

islagkage_01_2009Lagkagen består af 3 bunde – 2 alm. lagkage bunde og en nøddebund – masser af friske hindbær, creme og glasur:

Almindelige kagebunde

  • 2 æg
  • 75g sukker
  • 75g mel
  • ½ ts bagepulver

Æg og sukker piskes skummende.Iblandes mel og bagepulver og bages i en springform ved 200 grader i ca. 20min. Afkøles og flækkes til 2 dele. (Kan evt. bages af to gange).

Nøddebund

  • 1½ dl hasselnødddekerner
  • ¼ ts bagepulver
  • 2 æggehvider
  • 1 ¼ dl rørsukker

Nødderne ristes på en bageplade i ovnen ca.5 min. Gnides for at få de brune skaller af. Hak nødderne mellemgroft og bland med bagepulver. Pisk æggehviderne til hård skum og tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Vend nødderne i og hæld massen i en springform med bagepapir i bunden. Bages ved 150 grader i ca. 30 min.

Creme

  • 1 æg
  • 2 ss sukker
  • 2½ ts maizena
  • 2½ dl mælk – helst sødmælk
  • kornene fra ½ stang vanille + den tomme vanillestang
  • ¼ l piskefløde

Æg, sukker, maizena, mælk og vanille piskes sammen i en gryde og bringes i kog under stadig omrøring. Drys lidt sukker på mens den afkøler for at undgå den trækker skind. Tag vanillestangen op af cremen og bland den kolde creme med flødeskum af ¼ l piskefløde.

Hindbær
½ kg hindbær eller mere – smages til med lidt sukker idet de knuses ganske let. Lidt af saften tages fra til at røre glasur med.

Glasur
2 dl flormelis  røres med ca. 1 ss vand, ½ dl flormelis røres med lidt hindbærsaft

Kagen samles
Først en almindelig lagkagebund.Så et lag af hindbær – ca. ½ af bærrene, Et lag creme – ca. halvdelen. Nøddebund Hindbær igen – resten. Creme igen. Lagkagebund på toppen. Kage må gerne trække til dagen efter – på køl.

Dekorer med glasur – evt. i flere farver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *